10 brain foods du vil elske

Eksamenspresset eller har du bare brug for mere energi til hjernen? Her er vores guide til 10 sunde brain foods!

Men hvad er brain foods egentlig? Ja, i princippet alt hvad der stimulerer din hjerne (og krop) positivt. Og her er det vigtige ord positivt, dvs. at den ikke får dit blodsukker til at ræse op og ned, men i stedet holder din krop stimuleret, uden at køre den træt. Sukker stimulerer din hjerne, men ikke positivt, hvilket vi nok er de første til at indrømme her hos NAC BARS - selvom vi ville elske det 😉
 

1. Kaffe eller grøn te

CoffeeBegge indeholder gode mængder koffein og ingen sukker. Drop mælken og erstat med meget små mængder piskefløde eller kokosolie. Det smager bedre, indeholder langt mindre sukker og neutraliserer syren i drikken (så dine tænder ikke bliver brune).

2. Vand med citron og mynteblade

Water with lemonsAlmindeligt vand kan blive en anelse kedeligt, så hav altid en glaskande stående i køleskabet med mynteblade og citroner. Mynten og citronskiverne kan sagtens bruges flere gange, så genbrug dem! Derudover regulerer små doser citronsaft også dit blodsukker positivt, så du ikke påvirker dit blodsukker lige så meget, når du spiser din mad.

3. Mørke bær

Blue berriesEr budgettet til det, så køb nogle frosne eller friske blåbær, solbær eller brombær. Frosne mørke bær indeholder langt større mængder antioxidanter end de friske du kan købe i supermarkedet, da de er frosset hurtigt efter plukningen. Derved standses nedbrydningen af de sunde antioxidanter. TIP: Husk at overhælde dem med kogt vand inden du spiser dem, så kedelige bakterier skylles af!

4. Røræg med gurkemeje, rosmarin og citron

Scrambled EggsPisk æg, gurkemeje og rosmarin. Smelt kokosolie på en lun pande (ikke brændende varm) og pres lidt citron henover røræggene, når de er klar. Spis tomater og avocado til. Du vil elske det og så er det nemt! 

 

5. Avocado

AvocadoHav altid nogle modne avocadoer ved hånden. De er lækre som et lille mellemmåltid, indeholder store mængder lækre fedtsyrer, som hjernen elsker og så mætter de. 

 

6. Kål og broccoli

BroccoliSelvom kålsæsonen er ved at være overstået, så er de værd at nævne. Når du køber brocolli så køb dem friske eller på frost. Der må ikke være brune eller gule pletter på buketterne eller en kedelig farve ved roden. Køb dem friske hos grønthandleren uden plastomsvøb og helst økologiske. 

 

7. Mørk chokolade (over 80%)

Dark ChocolateMørk chokolade er en af vores favoritter. Udover at smage fantastisk, så indeholder chokolade nogle af de mest potente antioxidanter i verden. Er du ikke til mørk chokolade, så start med ganske små stykker. Du skal faktisk spise ganske små mængder for at få udbytte af det. Hak et stykke på 10 gram ud i helt små stykker og nyd dem henover en hel eftermiddag. Når du er blevet fortrolig med smagen, så prøv chokolade på over 90%. 

 

8. Mandler eller sunde nødder

AlmondsIndeholder sunde fedtsyrer og protein. Mætter, men du indtager hurtigt mange kalorier ved blot en håndfuld eller to, så indtag dem med omtanke. 

 

9. Dadler

Den sundeste tørrede frugt du kan finde. Indeholder vigtige aminosyrer, mere end 18 mineraler og vigtige vitaminer som c-vitamin, a-vitamin, calcium og jern.

 

10. NAC BARS

NAC BARS NutsDu kunne også udskifte de tre sidste med en eller flere NAC BARS. NAC BARS indeholder dadler, sunde nødder og mørk chokolade. Enten som overtræk eller som kakaomasse i baren. NAC BARS er ægte brain foods, som både smager godt, er holdt i en fornuftig størrelse, de ødelægger ikke dit blodsukker og mætter dejligt.


Din indkøbsseddel:
  • Kaffe eller grøn te
  • Kokosolie
  • Æg
  • Rosmarin
  • Citron
  • Avocado
  • Mandler eller nødder
  • Dadler
  • Mørk chokolade +80%
  • NAC BARS

Vi håber du har kunne bruge vores top 10 over vores favorit brain foods. Har du kommentarer eller spørgsmål, så skriv dem herunder. Glemte vi dine favoritter eller har du nogle tips du vil dele, så vil vi elske at høre om dem!